Cursus Testen Secundaire Beveiligingen

Het doel:

Het doel van de cursus is om werknemers op te leiden, die werkzaam zijn in de Midden en/of Hoogspanningstechniek. De deelnemers zijn bereid om zich te ontwikkelen op het gebied van secundaire technieken. U leert om te gaan met diverse secundaire beveiligingen en de theorie hierachter. Dit gaat van de relatief eenvoudige beveiligingsrelais zoals een maximaal stroom tijd relais tot de meer complexe varianten zoals een distantiebeveiliging. Daarnaast oefent u met het instellen en testen van deze beveiligingen, van elektromechanische tot aan de digitale varianten. Vervolgens gaat u, met door uzelf geprogrammeerde testprogramma’s, de functies van deze beveiligingen testen. Er zijn diverse practica om de praktijk zoveel mogelijk na te bootsen.

Bent u monteur, engineer, leidinggevende of om een andere reden geïnteresseerd in hoogspanning? Dan is deze cursus zeker interessant voor u!

Download hier de brochure: Testen Secundaire Beveiligingen.

Brochure secundaire beveiligingen

Aanvraagformulier opleidingen

Voor wie:

Deze cursus sluit goed aan bij werknemers die werkzaam zijn in de Midden en/of Hoogspanningstechniek met een opleiding vanaf MBO-niveau 3. Daardoor kunt u verbanden leggen en de theorie goed volgen.

Duur:

De training duurt gemiddeld 5 dagen Dit is sterk afhankelijk van de voorkennis en het niveau van de groep. De pilot dient tussentijds geëvalueerd te worden om te kijken of de tijdsplanning klopt en of de training voldoet aan de verwachtingen.

Theoretische onderwerpen:

Principes en doelen van secundaire beveiligingen

Praktijkopdrachten:

  • Instellen van Mechanische beveiligingen (OMT, Distantiebeveiligingen)
  • Instellen van Elektronische beveiligingen (OMT/AMT)
  • Instellen/ programmeren (d.m.v. Digsi) van Digitale (Siemens) beveiligingen (OMT, Energierichting en Differentiaalbeveiligingen)
  • Testen/ beoordelen van Mechanische beveiligingen (OMT, Distantiebeveiligingen)
  • Testen/ beoordelen van Elektronische beveiligingen (OMT/AMT)
  • Testen/ beoordelen van Digitale (Siemens) beveiligingen (OMT, Energierichting en Differentiaalbeveiligingen)
  • Zelf opbouwen van testprogramma’s (Omicron testuniverse modules) volgens de filosofie van de netbeheerders.

Apparatuur gebruikt bij het testen van secundaire beveiligingen

Voorbereiding:

Wij zijn in het bezit van 1 Omicron CMC 356 en meerdere laptops met de licentie. Wij willen u verzoeken, wanneer uzelf er 1 of meerdere Omicron CMC in bezit heeft, deze ook mee te brengen. Uiteraard dienen hier de testsnoeren en de licenties en/of aansturing hiervan dan ook van aanwezig te zijn. We zijn dan in staat om meerdere mensen tegelijkertijd de geleerde stof uit te laten voeren tijdens de practica.

Het zou kunnen gaan om bijvoorbeeld 1 of meerdere (maximaal 3):
• Omicron CMC 356, 256, 156
• ISA DRTS-66 of iets dergelijks
• Sverker 650, 750 enz.
• Andere, niet nader genoemde secundaire testgereedschappen

Locatie:

De cursus wordt verzorgd op onze trainingslocatie in Eersel. Indien gewenst verzorgen wij de training bij uw bedrijf of op een externe locatie.
Adres: Meerheide 56, Eersel.

Kosten:

€ 1950,- per deelnemer excl klaslokaal en lunch

Aanmelden:

Wilt u zich aanmelden voor de cursus? Mail dan naar info@menting-et.nl of bel naar +31 (0)6 – 83 10 66 18 voor meer informatie!

Aanvraagformulier opleidingen

We werken o.a. samen met: