Cursus Hoogspanningstechniek (HST)

Tijdens de training hoogspanningstechniek leert u alle aspecten van de hoogspanningswereld. Door middel van de training kunt u verbanden leggen tussen de theorie en de praktijk. Er worden bovendien diverse praktijkvoorbeelden besproken. Een docent uit de praktijk neemt u op gestructureerde en enthousiaste wijze mee door de moderne leerstof. Nadat u de training succesvol heeft afgerond, ontvangt u een certificaat. Deze training is te volgen door middel van E-learning. Dit is een combinatie van face-to-face bijeenkomsten in combinatie met online lesmethodes. Door de online lesstof kan elke deelnemer leren op zijn of haar eigen tempo en zijn er audiovisuele middelen inbegrepen zoals filmpjes.

Onderwerpen:

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Basis Elektrotechniek
  • Opbouw van elektriciteitsnet
  • Opwekking van elektriciteit
  • Primaire componenten
  • Secundaire componenten
  • Transformatoren
  • Tertiaire componenten
  • Toekomst van Elektrotechniek

Bent u monteur, engineer, leidinggevende of om een andere reden geïnteresseerd in hoogspanning? Dan is deze cursus zeker interessant voor u! Vul het formulier in voor aanmeldingen of stuur een mail voor de mogelijkheden naar info@menting-et.nl

Aanvraagformulier opleidingen 

Doel:

Tijdens de training hoogspanningstechniek leert u alle aspecten van de hoogspanningswereld. Indien u werkzaam bent binnen de hoogspanning dan is deze training een perfecte aanvulling op uw praktijkervaring. Zo bent u in staat om veilig te werken en daardoor onnodige storingen of ongevallen te voorkomen. Nadat de training succesvol is afgerond, ontvangt elke deelnemer een certificaat.


Erik Menting (links) aan het werk tijdens de cursus Hoogspanningstechniek

E-learning:

Momenteel biedt Menting Energietechniek de mogelijkheid om E-learning te volgen binnen de hoogspanningswereld. Je kunt je eigen voortgang constant monitoren. Daarnaast is er de mogelijkheid om direct feedback te geven na een gemaakte opdracht of toets. Tijdens de contacturen wordt de lesstof besproken en thuis maken de deelnemers hun huiswerk af. Bekijk hier de demo.


Lay-out van E-learning

Startdata en locaties voor 2021

Ook dit jaar staan er weer volop cursussen gepland voor Hoogspanningstechniek. Onderstaand staan de startdata vermeld voor de cursussen Hoogspanningstechniek van Menting Energietechniek. Er zijn nog plaatsen beschikbaar om deel te nemen. De cursussen worden 1 dag per week verzorgd bij onze opdrachtgevers of op een externe locatie . Aanmelden kan via info@menting-et.nl.

HST trainingen worden nu veel gedaan via Microsoft Teams i.v.m. corona. Voor Data neem contact op via info@menting-et.nl.

Certificering

De certificaten worden uitgereikt namens een certificerende instelling, namelijk Het Graafschap College.

Voor wie:

Deze cursus sluit goed aan bij verschillende opleidingen van elektrotechniek vanaf MBO-niveau 3. Daardoor kunt u de verbanden leggen en de theorie goed volgen.

Duur:

De omvang van de cursus bedraagt 9 lesdagen of 18 dagdelen. Daarnaast wordt verwacht dat de cursist ongeveer 4 uur per week investeert in de uitwerking van stimulerende opdrachten.

Brochure:

Hoogspanningstechniek

Download hier de brochure: Hoogspanningstechniek.

Locatie:

De cursus wordt verzorgd op verschillende leslocaties in Nederland. Indien u wenst kunnen bedrijfsspecifieke elementen in de cursus worden opgenomen als maatwerktraject.

Kosten:

€ 2.850,- per deelnemer

NB: wij bieden ook trainingen aan voor Middenspanningsinstallaties, klik hier voor meer informatie.

Aanvraagformulier opleidingen

We werken o.a. samen met: