Over ons

“De praktijk van de Midden- en Hoogspanningstechniek uit het veld brengen naar de theorielessen in een cursus.” Dat is de persoonlijke drijfveer geweest van Erik Menting, oprichter van Menting Energietechniek. In 2009 heeft hij deze wens in vervulling laten gaan. Inmiddels is het bedrijf hard gegroeid en bestaat ons team uit twee Commissioning Engineers die worden ingehuurd bij onze klanten door heel Nederland. Erik Menting verzorgt de cursussen. Hij heeft jarenlange ervaring in de Midden- en Hoogspanning en ruime ervaring met les geven. Met een achtergrond in Elektrotechniek weet hij de kennis daardoor op een enthousiaste en educatieve manier over te brengen naar de deelnemers. Onze week is geslaagd als we de wereld van theorie en praktijk een stukje dichter bij elkaar brengen en succesvolle testwerkzaamheden hebben uitgevoerd bij onze klanten.

Vaak wordt het vak van Midden- en Hoogspanningstechniek in de praktijk geleerd. Dit wordt ook wel: “Learning by doing” genoemd! Regelmatig vragen engineers zich af waarom ze bepaalde werkzaamheden doen. In onze cursussen komt dit uitgebreid aan de orde. Het doel is om verbanden te leggen met alle aspecten die voorbij komen in de hoogspanningswereld. Nadat het examen succesvol is afgerond ontvangen de deelnemers een certificaat. Het certificaat wordt uitgereikt namens het Graafschap College.

Menting Energietechniek focust zich op drie soorten werkzaamheden:

  1. Het testen en in bedrijf stellen van hoogspannings infrastructuren
  2. Het onderhouden van beveiligingsinstallaties
  3. Verzorgen van cursussen in Midden- en Hoogspanningstechniek.

Bekijk hier het filmpje van Liandon waarin Erik Menting meer vertelt over de inhoud van de cursussen.

 

E-learning

Uniek zijn wij op het gebied van Blended Learning! Dit is een combinatie van online leren en contactonderwijs. Een onderdeel hiervan is E-learning. Door de online lesstof kan elke deelnemer op zijn of haar eigen tempo leren en zijn er audiovisuele middelen inbegrepen zoals filmpjes. Hierdoor wordt de lesstof cognitief beter onthouden en houden we rekening met de modernisering van het onderwijs. Zo hebben deelnemers op elk moment van de dag toegang tot hun lesstof en kan er in alle rust worden geleerd. Wij beoordelen de examens kritisch zodat de deelnemers na afloop een waardig certificaat ontvangen, welke aansluit bij het niveau dat nodig is voor de Midden- en Hoogspanningstechniek.

Bent u monteur, engineer, leidinggevende of om een andere reden geïnteresseerd in hoogspanning? Dan is deze cursus zeker interessant voor u!

We werken o.a. samen met: