Opleidingscentrum

Om de lessen te geven in de Hoogspanningstechniek maken wij gebruik van Technisch Opleidingscentrum Zuid. Deze is gevestigd in Kelpen-Oler vlakbij de A2 richting Eindhoven en Roermond. Om de theorie in de praktijk te brengen maken wij gebruik van de testruimtes die zijn gebaseerd op de werkelijkheid. De machines zijn afkomstig van netbeheerders waardoor deelnemers van de cursus Hoogspanningstechniek de gelegenheid hebben om de opgedane kennis te oefenen in de testruimte. Onze trainers Erik Menting en Tim Verhappen verzorgen de trainingen aangezien zij senior Commissioning Engineers zijn en ruime werkervaring hebben bij netbeheerders.

De theorie wordt gegeven in de vergaderruimtes waarbij er interactief wordt lesgegeven. Oefentoetsen zijn beschikbaar in de E-learning omgeving waarbij er gebruik wordt gemaakt van vragen, video’s en casussen uit de praktijk. Wij geven regelmatig trainingen op deze locatie.

Aangezien de locatie centraal ligt tussen Noord-Brabant en Limburg is dit een ideale omgeving om te vergaderen of om bijeenkomsten te organiseren. De technische omgeving zorgt voor een professionele uitstraling.

Aanwezig:

 • Vergaderruimten met flip-overs, tafels en stoelen
 • Keuken met koffie, thee en water
 • Servies
 • Testruimte voor medewerkers werkzaam in de Hoogspanningstechniek

Cursus Hoogspanningstechniek 

Tijdens de training hoogspanningstechniek leert u alle aspecten van de hoogspanningswereld. Door middel van de training kunt u verbanden leggen tussen de theorie en de praktijk. Er worden bovendien diverse praktijkvoorbeelden besproken. Een docent uit de praktijk neemt u bovendien op gestructureerde en enthousiaste wijze mee door de moderne leerstof. Nadat u de training succesvol heeft afgerond, ontvangt u een certificaat. Bovendien is deze training te volgen door middel van E-learning. Dit is een combinatie van face-to-face bijeenkomsten in combinatie met online lesmethodes. Door de online lesstof kan elke deelnemer leren op zijn of haar eigen tempo en zijn er audiovisuele middelen inbegrepen zoals filmpjes.

Onderwerpen:

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Basis Elektrotechniek
 • Opbouw van elektriciteitsnet
 • Opwekking van elektriciteit
 • Primaire componenten
 • Secundaire componenten
 • Transformatoren
 • Tertiaire componenten
 • Toekomst van Elektrotechniek

Bent u monteur, engineer, leidinggevende of om een andere reden geïnteresseerd in hoogspanning? Dan is deze cursus zeker interessant voor u! Vul het formulier in voor aanmeldingen of stuur een mail voor de mogelijkheden naar mandy@menting-et.nl

Doel:

Tijdens de training hoogspanningstechniek leert u alle aspecten van de hoogspanningswereld. Indien u werkzaam bent binnen de hoogspanning dan is deze training een perfecte aanvulling op uw praktijkervaring. Zo bent u in staat om veilig te werken en daardoor onnodige storingen of ongevallen te voorkomen. Nadat de training succesvol is afgerond, ontvangt elke deelnemer een certificaat.


Erik Menting (links) aan het werk tijdens de cursus Hoogspanningstechniek

E-learning:

Momenteel biedt Menting Energietechniek de mogelijkheid om E-learning te volgen binnen de hoogspanningswereld. Je kunt je eigen voortgang constant monitoren. Daarnaast is er de mogelijkheid om direct feedback te geven na een gemaakte opdracht of toets. Tijdens de contacturen wordt de lesstof besproken en thuis maken de deelnemers hun huiswerk af. Bekijk hier de demo.

Deelnemen aan cursus of vergaderruimte huren?

Neem dan contact met ons op via info@menting-et.nl of bel naar 06 – 83 10 66 18

We werken o.a. samen met: