Onze projecten

Om aan de veiligheidseisen binnen Laagspanningstechniek te kunnen voldoen is de NEN 3140 keuring uitgewerkt en opgenomen in de ARBO wet. Het is de taak van de werkgever om ervoor te zorgen dat elektrische installaties en apparaten veilig te gebruiken zijn. Daarnaast is de werkgever dus verantwoordelijk om uitleg te geven over de werking van de apparaten aan de  werknemers. In de NEN 3140 keuring is onder andere uitgewerkt welke bepalingen er zijn voor veilige werkzaamheden, inspectie en onderhoud. Hierdoor worden elektrocutie of kortsluiting bij arbeid voorkomen.

NEN 3140

Onderwerpen

De NEN 3140 bestaat uit drie onderwerpen:

  1. Elektrische installaties moeten veilig te gebruiken zijn
  2. Elektrische gereedschappen moeten veilig te gebruiken zijn
  3. Personen die in de omgeving van elektrische installaties werken, moeten geïnstrueerd worden over de veiligheid

NEN 3140

De norm is dus een vereiste voor werknemers die werken met een laagspanningsinstallatie. NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning en 1500 Volt gelijkspanning. De Nederlandse wet stelt dat elektrische installaties en apparaten veilig moeten zijn en dat werkzaamheden met deze installaties veilig moeten worden uitgevoerd. NEN 3140 zorgt ervoor dat u aan de eisen binnen een laagspanningsinstallatie kunt voldoen. Deze norm is voor het veilig werken binnen de laagspanningstechniek zoals elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen, gebouwen en infrastructuur. Daarnaast moeten er ook inspecties worden uitgevoerd. Werkgevers moeten bovendien hun elektrische objecten regelmatig laten keuren.

Waarom onze medewerkers van Menting Energietechniek inzetten op projectbasis?

De kracht van Menting Energietechniek is de ruime werkervaring en kennis van de Midden-en Hoogspanning. Wij weten wat er speelt in het veld doordat we een groot netwerk van netbeheerders hebben zoals Tennet, Enexis en Liandon.  Onze medewerkers zijn van kwalitatief hoog niveau doordat we in teamverband werken door elkaar adviseren en kennis delen. Bovendien vinden we een afgeronde MBO en/of HBO-opleiding binnen de Elektrotechniek van belang om de juiste kennis en kunde in te zetten bij onze opdrachtgevers. Daarom hebben we certificering hoog in het vaandel staan.

Tot slot werken wij bij onze netbeheerders op projectbasis met als grote voordeel dat we een flexibel inzetbaar zijn door te werken op projectbasis. Op deze manier zijn we breed inzetbaar en vaak op korte termijn beschikbaar voor Commissioning PAC werkzaamheden bij netbeheerders op locatie in Nederland.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op via info@menting-et.nl of bel naar +31 (0)6 – 41 83 38 33

We werken o.a. samen met: