Nieuws

Menting Energietechniek en Nils Dobbe Technische trainingen slaan handen ineen met de cursus Nettechniek #1

De energietransitie is misschien wel de belangrijkste uitdaging van deze tijd. De klimaatverandering vraagt om een razendsnelle transitie naar duurzame energie. Het opwekken van deze energie is een pittige uitdaging, maar het transporteren en distribueren ervan is een minstens zo grote uitdaging. Ons huidige elektriciteitsnetwerk heeft niet de capaciteit om hierin te voorzien. Uitbreiding is dus  nodig, en daar hebben we vooral mensen en kennis voor nodig.

Menting Energietechniek en Nils Dobbe Technische trainingen slaan daarom de handen ineen met de cursus Nettechniek #1. In deze cursus, ontwikkeld in opdracht van Netbeheer Nederland i.s.m. Siemens Power Academie en de netwerkbeheerders van Nederland, werken we aan het elektrotechnische kennisfundament voor het transporteren en distribueren van elektrische energie over kabels en leidingen. De samenwerking tussen Menting energietechniek en Nils Dobbe Technische trainingen zorgt ervoor dat theorie en praktijkervaring samenkomen in een doelgerichte cursus die Nederland helpt om belangrijke stappen te zetten in de energietransitie.  

Academy

Menting energietechniek verbreedt met deze cursus het aanbod cursussen en opleidingen dat binnenkort onder de vlag van een nieuwe Academy aangeboden zal worden. Met deze Academy speelt Menting energietechniek in op de huidige vraag en wil men verder groeien als werkgever en opleider binnen de hoogspanningstechniek. 

Voor wie?

Ben je werkzaam in de (elektro)technische sector, bijvoorbeeld bij een netwerkbedrijf of in de industrie. Werk je, of wil je gaan werken als engineer, werkvoorbereider of uitvoerder? Dan kan de cursus Nettechniek #1 jouw stap zijn naar een belangrijke bijdrage aan de uitwerking van de energietransitie. Wil je meer informatie over de cursus? Mail ons: info@menting-et.nl

We werken o.a. samen met: