Inhuur Engineers

Het team van Menting Energietechniek bestaat uit een aantal Commissioning Engineers. Elke medewerker heeft de opleiding Elektrotechniek afgerond en ruime ervaring met het instellen en testen van beveiligingen in de Midden- en Hoogspanningstechniek. Denk hierbij aan diverse typen beveiligingen zoals Maximaal, Differentiaal, Distantie of Lichtboog. De specialiteit van de engineers ligt op het gebied van PAC, wat een verzamelnaam is van Protection, Automation en Control.

Menting Energietechniek

Erik Menting
Trainer en Specialist Hoogspanning

Erik is de oprichter van Menting Energietechniek en is zowel Trainer als Specialist Hoogspanning. Hij houdt zich met het geven van training in de Hoogspanningstechniek om de kennis te vergroten voor werknemers die werkzaam zijn in de Midden- en Hoogspannigstechniek. Hij heeft ruime werkervaring als docent binnen dit vakgebied en bij diverse netbeheerders in het veld gewerkt. Erik heeft de HBO-opleiding Elektrotechniek afgerond.

E-mailLinkedInFacebook
Tim Verhappen
Senior Commissioning Engineer PAC

Tim is Senior Commissioning Engineer en is inzetbaar voor netbeheerders. Daarnaast werkt hij aan ons opleidingscentrum dat we aan het opzetten zijn. Hij heeft ruime werkervaring als technicus bij onder andere Enexis en heeft de HBO-opleiding Elektrotechniek afgerond en diverse cursussen gevolgd.

E-mailLinkedInFacebook

Waarom de Engineers van Menting Energietechniek inzetten op projectbasis?

De kracht van Menting Energietechniek is de ruime werkervaring en kennis van de Midden-en Hoogspanning. Wij weten wat er speelt in het veld doordat we een groot netwerk van netbeheerders hebben zoals Tennet, Enexis en Liandon.  Onze medewerkers zijn van kwalitatief hoog niveau doordat we bij diverse opdrachtgevers werken en op de hoogte zijn van actuele vakkennis. Bovendien heeft elke medewerker een afgeronde MBO en/of HBO-opleiding binnen de Elektrotechniek om de juiste kennis en kunde in te zetten bij onze opdrachtgevers. Daarnaast verdiepen we onze kennis door het volgen van de cursussen Hoogspanningstechniek die Erik Menting op locatie verzorgt.

Tot slot werken wij bij onze netbeheerders op projectbasis met als grote voordeel dat we een flexibel inzetbaar zijn door te werken op projectbasis. Op deze manier zijn we breed inzetbaar en vaak op korte termijn beschikbaar voor Commissioning PAC werkzaamheden bij netbeheerders op locatie in Nederland.

Materialen

Voor het testen van de beveiligingsrelais gebruiken we de CMC 356 van de firma Omicron. Wij hebben diverse installaties in bedrijf gesteld met alle bijbehorende testen zoals: bedrading controleren, doorstromen, tan/delta metingen en functionele proeven uitvoeren. De testwerkzaamheden worden uitgevoerd bij netbeheerders zoals Tennet, Enexis en Liandon. Onze medewerkers werken verspreid door heel Nederland om deze werkzaamheden uit te voeren.

De testapparatuur die wij gebruiken zijn onder andere de volgende apparaten:

  • Omicron CMC 356 ( in eigen bezit )
  • Omicron CPC 100
  • Sverker 750
  • Testapplicatie BOA

Wij gebruiken beveiligingen van fabrikanten zoals:

  • Siemens, ABB, BBC, Alstom, AEG
  • Areva, Schneider, Eberle, Micromho
  • Nokia, Siemens, Vamp, Woodward

Behoefte aan inhuur van Commissioning Engineers?

Ga naar onze ons team om meer te weten te komen over onze engineers welke inzetbaar zijn voor testwerkzaamheden binnen de Hoogspanningstechniek bij netbeheerders. Neem contact op met onze Officemanager Eveline Falkenburg voor meer informatie via info@menting-et.nl of (0)6 – 83 10 66 18

We werken o.a. samen met: