Cursus Basiskennis Middenspanningsinstallatie

Binnen het vakgebied van Middenspanning wordt vaak learning on the job toegepast. Hierdoor heeft u goede praktijkervaring op gedaan. Toch zou u graag meer willen leren over het vakgebied, dan sluit deze training perfect aan! Door middel van de training Basiskennis Middenspanningsinstallatie leert u alle aspecten met betrekking tot Middenspanning. Het is een theoretische cursus waarin veel praktijkvoorbeelden worden besproken. Een docent uit de praktijk neemt u op gestructureerde en enthousiaste wijze mee door de moderne leerstof. Nadat de training is afgerond, is elke deelnemer in staat om veilig te werken. Dit zorgt bovendien voor kwaliteit en voorkomt onnodige storingen of ongevallen.

Doel:

Aan het eind van deze cursus is de deelnemer in staat de basiselementen van een Middenspanningsinstallatie te herkennen, te benoemen en uit te leggen. Daarom is deze cursus een must voor iedereen die met Middenspanningsinstallatie te maken heeft. Daarnaast wordt er daarna op een veilige manier gewerkt en heeft elke werknemer voldoende kennis om het werk uit te voeren. Elke geslaagde deelnemer ontvangt een certificaat als bewijs nadat de training succesvol is afgerond.

Voor wie:

Deze cursus is bedoeld voor elektrotechnici die een BEI of NEN-3840-aanwijzing hebben. Of krijgen deze aanwijzing als vakbekwaam persoon, installatieverantwoordelijke, werkverantwoordelijke of ploegleider. De training wordt in teamverband gegeven of op individuele basis, afhankelijk van uw wensen.

Duur:

4 dagdelen van elk 3,5 uur. De data zijn indien wenselijk in overleg te bespreken.

Vereiste voorkennis:

Een technische achtergrond maar bij voorkeur elektrotechnisch. De lesstof verwacht een basiskennis van elektrotechniek om de theorie immers te kunnen volgen. Met de bedoeling dat er verbanden worden gelegd met de theorie en de praktijk.

Onderwerpen:

  • Wet en regelgeving
  • Vermogens en stromen
  • Opbouw middenspanningsstation
  • Netstructuren
  • Kabels
  • Meettransformatoren
  • Energietransformatoren
  • Schakelinstallaties
  • Beveiligingen
  • Hulpmiddelen

Locatie:

De cursus wordt op diverse locaties in Nederland gegeven. Indien u wenst verzorgen wij de training bij uw bedrijf of op een externe locatie.

Kosten:

Vanaf € 595,- per deelnemer

Aanmelden:

Via info@menting-et.nl of bel naar +31 (0)6 – 83 10 66 18 voor meer informatie!

NB: wij bieden ook trainingen aan binnen de Hoogspanningstechniek, klik hier voor meer informatie.

Aanvraagformulier opleidingen

We werken o.a. samen met: